Centrum för forskning om religion och samhälle (CRS)

Forskningsseminarier hösten 2018

2018-06-19

CRS forskningsseminarier är ett komplement till högreseminarier knutna till en viss disciplin och ger möjlighet för forskare att presentera och diskutera forskning med fokus på religion och samhälle i ett multi-disciplinärt sammanhang.

Seminarierna är öppna till forskare från alla discipliner som är intresserade av forskning inom området. Under hösten 2018 påbörjas ett samarbete mellan CRS och högre seminariet i Etik med tre multivetenskapliga seminarier med fokus på mänskliga rättigheter.

12 september, kl 14-16 Sal:  Eng 2-0022 (in English)
Climate existence: Environmental challenges and social, legal, political and theological perspectives – (i samarbete med CEMUS)

19 September, kl 15-17 Sal:2-1077

• Text seminar, details TBC

2 October, kl 13-15 Sal: Eng 22-1009
A survey draft for a study among Syrian refugees in Sweden and Turkey. Discussion of material from RESPOND: Multilevel governance of migration. (i samarbete med högre seminariet i religionspsykologi)

18 October, kl 13-15 Sal: Eng 22-1009 (in English)
Gendered aspects of the role of FBOs as social welfare providers in Brazil, for women who suffer violence in their lives. Pentecostalism in Brazil.
Kim Beecheno, Phd Guest Researcher CRS (Teaching Fellow | Department for International Development (DID), School of Global Studies, SSPP | King's College London)
Discussant: Emir Maheddein, Postdoctoral researcher CRS and CéSor, CNRS, Paris

24 October, kl 15-17 Sal: Eng 22-0031
Human Rights (i samarbete med högre seminariet i etik)
Presentation of working material from the project “The Best Mankind Has to Give: The Child Rights Convention in the History of International Human Rights" Linde Lindqvist, Postdoctoral researcher in Ethics, UU.

Discussant: Rebecca Thorburn Stern, jur. dr., Associate Professor Public International Law, Faculty of Law, UU.

The seminar will be followed by a post-seminar in celebration of United Nations Day.

14 November, kl 15-17 Sal: Eng 22-0031

21 November kl 13-17 Sal: Humanistiska teatern
Methods workshop: Visual material, innovation in research methods and ethical implications

Inledare: Tomas Axelsson, Högskolan Darlana.

(i samarbete med högreseminariet i religionssociologi)

6 December kl 13-15 Sal: Eng 22-1009
Agenda 2030 – What is the relevance for my research and what relevance does my research have for Agenda 2030?

Fler seminarier och events hittar ni under rubriken EVENEMANG.